Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Peynir alırken dikkat




Peynir tüm dünyada büyük bir sektör ve pastadan büyük paylar almak isteyen insanlar da çok..


İyi Peynir nasıl olmalı?



 

İçerik önemlidir....Görünüşe aldanmayın.



Önemli olan doğal beslenmektir. peki ne kadar doğal besleniyoruz? 


Aldığımız peynirlerin içeriğini biliyor muyuz?

 

Peynirin İçeriği

 

Biliyor musunuz? İçeriğindeki süt oranıyla yükselen katı madde oranı ile birlikte, peynirin kalitesi ve besleyiciliği artmaktadır.

 

Katı madde sütün yoğunluğudur..






Besleyiciliği yüksek demek ne demek? 

 

Besleyicilik oranı yüksek olan peynirleri kimler tüketmelidir?



Koyun ve keçi sütüne göre inek sütündeki demir oranı çok düşüktür, protein ve vitaminler de. İnek sütü yoğunluğu yani katı madde oranı da daha düşüktür. 



Koyun ve keçi sütü insan hayatı için inek sütünden daha besleyici bir rol oynar.





Doğduğumuz andan itibaren süt her zaman insan hayatında büyük bir yer tutar.



Özellikle keçi sütü, anne sütüne en yakın süt olduğu için çocukların beslenmesinde ayrı bir önemi vardır. Koyun sütü ile keçi sütleri benzer yapıdadır. İneklerin yaşam alanları daha çok ahırlardır ve hazır yemle beslenirler. 



Fakat küçükbaş hayvanlar inekler gibi hazır yem fazla tüketmezler, serbestçe otlanırlarken yediklerini seçerler ve bu yüzden küçük baş hayvanların etleri ineklere göre daha lezzetli ve sütleri ile yapılan peynirler daha besleyici ve aroması bol olur.

http://koyunpeynir.blogspot.com.tr/



Kaliteli beslenmek için..

 

Koyun ve keçi peyniri alırken, dikkat edilmesi gerek hususlar nelerdir?

 




Ne yediğimizi bilmeliyiz..



Aldığımız koyun ve keçi peynirleri % 100  koyun ve keçi sütünden imal edilmez. Daha iyi beslenmek için içeriğinde koyun ve keçi sütlerinin yüksek oranda tutulduğu peynirlerin yenmesi gerekmektedir. Bunun için de aldığımız peynirin içeriğini ve süt oranını bilmemiz gerekmektedir.



ÖZEL ÇİFTLİKLER


Yüzde yüz keçi sütü ile üretim yapan üreticiler olarak özel Çiftliklerde üretilen peynirlerde ise tek hayvan soyunun hegemonyası vardır. Çiftlik hayvanlarının serbest gezerek beslenme şansları da olmaz. Hayvanlardan sürekli süt alımı yapılabilecek bir döngüyle 12 ay süt alımı ile peynir üretimi gerçekleştirilir. Bu da küçükbaş hayvanların özel çiftliklerdeki fabrikasyon süt üretimindeki yeridir.

Keçi Peyniri http://kecipeynirii.blogspot.com.tr/


Ayrıca +



İçeriğinde süt tozu, peynir kültürü, kalsium klorür vb. yabancı maddelerin olmadığı tamamen doğadan, yaylalarda beslenmiş, bu hayvanların kekik kokan sütleriyle, doğal yöntemlerle hazırlanmış ve sonrasında sağlığımız için mikroplardan arınması ve lezzetini kazanması için de en az 3 ay buzhanelerde bekletilmiş peynirler tüketilmelidir.




İçeriğine süt konulmuyorsa ya da yetersiz düzeyde konuluyorsa ne oluyor?


Bunun ne zararları olabilir?


Süt oranı az olan peynirler üretildikten hemen sonra satılıp tüketilmesi gerekmektedir yani sağlık açısından, sütten gelen mikropların ölmesi için soğuk hava depolarında yeterince bekletilmeden

(Genellikle bu çeşit peynirlerin tuz oranı da standartların altındadır. Yapımında inek sütü tercih edilir. Ne yazık ki bu şekilde imal edilen peynirler piyasada fazla rastlanmaktadırlar.)





Kısa sürede tüketilmediğinde ise öncelikle peynir şekil olarak deforme oluyor. Pelte gibi yumuşuyor. Muhafaza süresi kısalıyor. 





Peynirin içeriğine süt konulmadığı ya da az konulduğunda besleyiciliği kayboluyor. Vücut gerekli besin değerlerinden mahrum da kalıyor. 



Deformasyon olmaması için uzun ömürlü olması (raf ömrünü uzatmak) için ve hatta hatta lezzetli olması için pek çok çareler var.. 



Kanunların el verdiği ölçüde peynir içeriğine gıda katkı maddeleri koymak gibi..(süt tozu, peynir kültürü, kalsium klorür vb.) 

Peynir tüm dünyada büyük bir sektör ve pastadan büyük paylar almak isteyen insanlar da çok..




Fakat !


Doğallığı, dayanımı, protein ve vitamin miktarını arttırmak için tek çare peynir yapımında yalnızca yeterli süt, doğal (şirden) maya ve deniz tuzu kullanmak. Tıpkı dedelerimizin peynir yapımını bizlere öğrettikleri gibi..



Doğal maya; şirden mayası nedir?





Kabaca bir tarifle hayvanın iç organından, kursağından üretilen bir çeşit sıvıdır. Peynir için kullanılan en eski maya çeşitlerinden biridir.

Ayrıntılar: 




Fabrikasyon Süt Ürünleri Üretimi


Fabrikasyon Üretimde Modern tekniklerin kullanması da üretimde, üreticilere her ne kadar zaman ve para tasarrufu yaptırsa da, insan sağlığını zorlayıcı yönleri de vardır. Dünya çapında da ne yazık ki faydaları zararlarından üstün tutulur. Makinelerce yapılan pastörizasyon, uht teknolojileri, sütün homojenizasyonu gibi teknikler sütün doğal yapısana zarar verdiği için insan sağlığına da zararlıdır.

http://uhtsut.blogspot.com.tr/UHT SÜT PASTÖRİZE SÜT NEDİR?




 GÜREL PEYNİRCİLİK OLARAK..


  Gürel ailesi asırlık bir süre zarfı içerisinde,Trakya' da klasik yöntemlerine bağlı kalarak, yanlız süt ürünleri üretimi ve imalatı yapmaktadır. 

Prensip olarak yalnız koyun ve keçi sütlerinden el emeği göz nuru üretim yöntemleri ile doğal ve katkısız olarak hazırladığımız;
 




tam yağlı eski kaşar peyniri (VG 410), 




lüx tam yağlı koyun ve keçi peyniri (AG 410)




  başlıca üretimlerimizdir.. 


Tüm Peynirlerimizin İçeriğinde:

.%100 taze ve saf Süt
.Doğal maya (kursak)
.Deniz tuzu bulunur.

Peynirlerimiz rengini sütün doğal renginden alır. 
Her hangi bir renk açıcı (kalsium klorür gibi) kullanılmaz.

www.gurelpeynircilik.com


PEYNİRLERİMİZİN AYRINTILI İÇERİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ:


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS